Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Сарадња са дијаспором

  Канцеларија за сарадњу са дијаспором

  Извештај о шестомесечном раду Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

  Ел. пошта Штампа
  profilna_kancelarije Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону отворена је 2. децембра 2013 године у Крушевцу. Канцеларија је резултат пројекта чији је носилац удружење „Етно Расина" и Град Крушевац. Вредност пројекта је 1.135.000 динара, а средства одобрена од стране Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону су 500.000 динара. Срби у дијаспори, Удружење „Етно Расина" и Локална самоуправа Града Крушевца означени су као директни, а Република Србија, удружења и организације у области културе и туризма, Расински управни округ и привредни субјекти Крушевца и Расинског округа као индиректни корисници резултата пројекта.
  Опширније...
   

  ПаyПал отворио рачун за помоћ Србији!

  Ел. пошта Штампа

  jpeg Уплата хуманитарне помоћи жртвама поплаве у Србији путем ПаyПал-а из 193 земље и региона коначно је омогућена у недељу. Донације се примају путем адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

  Министарство финансија издало je званично саопштење у коме се наводи да рачун припада дипломатском представништву Србије у Бриселу одакле се новац директно пребацује на рачун Владе Републике Србије намењен помоћи угроженима од поплава.

  Адреса је намењена искључиво Паy Пал уплатама и поруке послате на њу неће бити читане.   

  МСП Р. Србије формирало Кризни штаб за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства

  Ел. пошта Штампа

  _20130701_1757880340 Поводом незапамћених елементарних непогода које су погодиле Републику Србију, Министарство спољних послова Републике Србије формирало је Кризни штаб, са задатком да координира активности везане за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства.

  Опширније...
   

  О виртуелном унуверзитету српске дијаспоре

  Ел. пошта Штампа

  virtuelni-univerzitet-310x200 Као део пројекта "Развој инфраструктуре Виртуелног универзитета српске дијаспоре (ВУСД) за потребе Срба у региону", подржаног од стране Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, 13. маја је у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду одржан округли сто на истоимену тему.

  Опширније...
   

  Kрушевац за понети - Верољуб Миловановић Веве

  Ел. пошта Штампа

  veve_1 Верољуб Миловановић је почео да фотографише за своју душу још пре појаве дигиталних фото-апарата. Сва своја дела сачинио ја на путу. А највише је фотографисао са мотора! Тако је снимао Грчку, Турску, Доминиканску Републику... Ипак, транссибирски пут је убедљиво најдрагоценије искуство које је имао.

  Опширније...
   
  Страна 1 од 6

  naled_bfm

  skgo
  usaid